Konu
:
Çilekli Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Milföy Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Milföy Tatlısı
Çilekli Milföy Tatlısı
Çilekli Milföy Pastası - Milföy Tatlısı - Kolay Milföy Tatlısı
10 adet
Feast Milföy
1 paket hazır pasta kreması
500 g çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
5 adet Feast Milföy’ü hafif çözdürün ve üst üste koyarak el yardımı ile olabildiğince ince açın
Diğer 5 adet milföy için de aynı işlemi yapın
Ayrı ayrı iki fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerini çatal ile delin
180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
Pişen milföylerin kenarlarını düzleyin ve ortadan ikiye kesin
Dört adet olan milföylerin hepsini üst üste koyun
Bir bıçak yardımı ile kenarlarını alarak bütün parçaların eşit olmasını sağlayın
Hazır pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın
Kremayı 3 eşit parçaya bölün ve birinci kat milföyün üzerine 1 cm kalınlığında serin
Üzerine çilekleri bütün olarak dizin
Diğer milföy katmanını üstüne koyun ve yine kremayı ve çileği aynı ölçülerde koyun
Üçüncü milföy ile üzerini kapatın ve yine krema ve çilek koyarak son milföy katmanını pişme yeri üste gelecek şekilde yerleştirin
Üzerine pudra şekeri serpiştirin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirerek
4 cm veya 8 cm ebatlarında dilimleyerek servis edin
Püf noktası:
Milföylerin fırında çok iyi pişmeleri gerekmektedir
Milföyler pişme esnasında kabarmış ise üzerlerine el yardımı ile bastırın ve iyice düzleşmelerini sağlayın
Tatlınızı oluşturduktan sonra mutlaka keskin bir testereli bıçak ile dilimleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul