Konu
:
Vişneli ve Bademli Biscotti
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli ve Bademli Biscotti
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli ve Bademli Biscotti
Vişneli ve Bademli Biscotti
Malzemeler
1 + 3/4 su bardağı kurutulmuş vişne
1/2 su bardağı su
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (1 tanesi hafifçe çırpılmış)
2 tatlı kaşığı vanilya
3/4 su bardağı badem (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
3 yemek kaşığı toz şeker
not: ben sadece 1 bardak (1 paket) kurutulmuş vişne kullandım, suyu da biraz azalttım
Hazırlanması:
[*]Vişneleri ve suyu bir tavaya alın
Orta hararetli ocakta arada karıştırarak 8 dakika pişirin
[*]Pişince suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını süzün
[*]Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin
Yağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle 2 dakika çırpın
3 yumurtayı teker teker ekleyin
Ayırdığınız vişne suyunu ve vanilyayı ilave edin
Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip vişneleri ve bademleri karıştırın
(
Ben bu aşamada hamur elime çok yapışıyor diye un ekledim
)Hafif unlanmış bir zeminde hamuru ikiye bölün
Her birini 32cm x 6,5cm boyutlarında rulo haline getirin
(
Ben fırın tepsisinin uzunluğuna göre ayarladım
)
Fırını 200C'ye getirin
Her bir ruloya elinizle bastırarak 1 cm kalınlığına gelmesini sağlayın
Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye -aralarında mümkün olduğunca boşluk bırakarak- yerleştirin
Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin
Isınmış fırında 35dak
pişirin
Pişince fırın teline alıp 20 dakika soğutun
[*]Her bir ruloyu ekmek bıçağı ile verev 16-18 parçaya kesin
Tekrar fırın teline alın
Teli tepsilerin üzerine yerleştirin
(
Ben doğrudan tepsiye aldım
) Fırını 150C'ye getirin
8 dakika pişirip ters çevirin
8 dakika daha pişirip fırından çıkarın
Tamamen soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul