Konu
:
Ay Çöreği 2
Yalnız Mesajı Göster
Ay Çöreği 2
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Çöreği 2
Ay çöreği
~26 adet
Hamur Malzemeleri
500 gr un
150 gr (yarım su bardağından biraz fazla) toz şeker
2 yumurta
25 gr yaş maya
100 gr yağ (ben tereyağı kullandım)
İç Malzemeleri
küçük bir kakaolu kek
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
çikolata parçaları, vs
su
Üzerine:
yumurta sarısı
Hazırlanması:
[*]Mayayı ılık suda eritin
Unu bir kaba alın, yağı minik parçalar halinde üzerine atıp elinizle ufalayın
Toz şekeri ilave edin
Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı ekleyin
Yoğururken bir yandan da yumurtaları ekleyin
Hamurun iyice özleşmesini sağlayın
Üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin
[*]Keki elinizle ufalayın
Su hariç tüm malzemeleri katarak karıştırın
Azar azar su ekleyerek hafifçe birbirine yapışan bir karışım elde edin
[*]Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
Merdane ile açın, ortasına içten koyup ay çöreği şekli verin
(bir önceki tarifte
fotoğraflandığı
gibi)[*]2 tepsiyi yağlayın, çörekleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısınmış 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul