Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili Kurabiye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kurabiye





Muhallebili Kurabiye:
2 tepsi kurabiye
Kurabiye için:
  • 250gr margarin/tereyağı
  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Muhallebi için:
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanması:
[*]Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin[*]Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun Yağ eriyene kadar kaynatın[*]Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın Bir süre buzdolabında bekletin[*]Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın Hamuru 20 dakika bekletin[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin 180C fırında 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla