Konu
:
tereyağlı ve cevizli kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
tereyağlı ve cevizli kurabiye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
tereyağlı ve cevizli kurabiye
malzemeler:
1-1,5 su bardağı ceviz
1 paket tereyağı, oda sıcaklığında
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 fiske tuz
3,5-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
1
fırını 175C'ye getirin
bir tepsiye yağlı kağıt serin
(yoksa da sorun değil) cevizleri tepsiye dizip ısınmış fırında 5-6 dakika kavurun
kavurduktan sonra hafif irice dövün
2
tereyağını küp küp doğrayın
geniş bir kapta toz şeker ile tereyağını mikser yardımıyla bir dakika (krema kıvamına gelene kadar) karıştırın
vanilyayı, tuzu, unu (azar azar ekleyerek) ve kabartma tozunu karıştırın
iyice yoğurup hamur yapın ve öğütülmüş cevizlerle bu hamuru karıştırın
3
hamurdan küçük parçalar alıp kurabiye şekli verin
şeker dolu bir tabağa kurabiyeleri batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
önceden ısınmış 175C fırında içleri pişene kadar pişirin
(hamur soğuduktan sonra sertleşecek, bu yüzden içlerinin pişmesi yeterli, fırından çıkardığınızda hala yumuşak olacaklar
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul