Konu
:
Samsa Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Samsa Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samsa Tatlısı
Samsa Tatlısı
Samsa Tatlısı Tarifi - Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır - Samsa Tatlısı Malzemeleri
Samsa Tatlısı
MALZEMELER
Milföy (1 paket),
Ceviziçi (1 bardak),
Yumurta (1 adet),
Şeker (3 çorba kaşığı),
Şerbeti için:
Toz Şeker (2 bardak),
Su (2 bardak),
Limon (1/4 dilim)
HAZIRLANIŞI
1 1 Bir tencerenin içine 2 su bardağı şeker, 2 bardak su ve çeyrek limon dilimi ekleyin ve kaynatın
Karışım kaynamaya başladıktan üç dakika sonra ocağın üzerinden indirin
2 5 adet milföy hamurunu üst üste koyun ve mer-dane yardımıyla kare formunda genişleterek açın
Tezgahın üzerine yapışmasını engellemek için bir miktar un serpin
3 Bir kabın içinde 1 bardak ceviz içi, 1 yumurta akı ve 3 kaşık şekeri karıştırarak macun haline getirin
Macun haline getirdiğiniz karışımı kare formun-daki hamurun içine uzunlamasına şerit halinde dizin
Kıvrım noktasına yumurta sarısını sürün ve hamuru kıvırarak kapatıp yapıştırın
4 Bu işlemi tamamlamak için, içine ceviz koyduğunuz hamurunun bitiş noktasından uzunlamasına kesin
Bu işlemleri tekrar edin ve bu sayede 4-5 eşit içi ceviz dolu şerit elde edin
Her parçanın üzerine yumurta sarısı sürün
5 Elde ettiğiniz şeritleri bıçak yardımıyla yatay formda (2-3 cm kalınlığında) kesin ve bu parçaları fırın tepsisine dizin ve önceden 190 derece ısıtılmış fırına verin
25 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün
Soğumasını bekleyin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul