Konu
:
Sütlü Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kadayıf
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kadayıf
Sütlü Kadayıf
Sütlü Kadayıf Tarifi - Sütlü Kadayıf Nasıl Yapılır - Sütlü Kadayıf Malzemeleri
Malzemeler
750 gr tel kadayıf
• 125 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış)
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvı yağ İçi için;
• 1/2 su bardağı ceviz içi
• 1/2 su bardağı fındık içi
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için;
• 4 su bardağı toz şeker
• 6 su bardağı su Ayrıca;
• File badem (Dilimlenmiş badem)
Sütlü Kadayıfı
Şerbeti hazırlamak için:
1- Su ve toz şekeri büyükçe bir tencereye aktarın
Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar ısıtın
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın
Soğumasını bekleyin
2- Tel kadayıfı iyice didikleyerek parçalayın
Eritilmiş yağı ve sıvı yağı kadayıfa ekleyip yoğurarak yağı kadayıfa iyice yedirin
3 İçini hazırlamak için; ceviz içi, fındık içi, süt ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın
4- Bir büyük kahve fincanına 2 yemek kaşığı kadayıf koyun
Üzerine sütlü karışımdan 1 kaşık ilave edin
Üzerine 2-3 kaşık daha kadayıf koyup kaşıkla bastırın
5- Fincanı yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek kadayıfı tepsiye yerleştirin
Kalan malzemelere de aynı işlemleri uygulayın
6- Kadayıfları 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt üst
konuma ayarladığınız fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar, en az 30 dakika kadar pişirin
7 Fırından çıkardığınız kadayıf toplarını daha sıcakken geniş bir spatula yardımıyla servis tabağına yerleştirin
Üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin
Şerbeti iyice çekmelerini bekleyip servise sunun
NOT: İsterseniz tatlıyı file bademle süsleyerek de servise sunabilirsiniz
Afiye Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul