Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kadayıf

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf



Sütlü Kadayıf
Sütlü Kadayıf Tarifi - Sütlü Kadayıf Nasıl Yapılır - Sütlü Kadayıf Malzemeleri






Malzemeler
750 gr tel kadayıf
• 125 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış)
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvı yağ İçi için;
• 1/2 su bardağı ceviz içi
• 1/2 su bardağı fındık içi
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için;
• 4 su bardağı toz şeker
• 6 su bardağı su Ayrıca;
• File badem (Dilimlenmiş badem)


Sütlü Kadayıfı

Şerbeti hazırlamak için:
1- Su ve toz şekeri büyükçe bir tencereye aktarın Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar ısıtın Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın Soğumasını bekleyin
2- Tel kadayıfı iyice didikleyerek parçalayın Eritilmiş yağı ve sıvı yağı kadayıfa ekleyip yoğurarak yağı kadayıfa iyice yedirin
3 İçini hazırlamak için; ceviz içi, fındık içi, süt ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın
4- Bir büyük kahve fincanına 2 yemek kaşığı kadayıf koyun Üzerine sütlü karışımdan 1 kaşık ilave edin Üzerine 2-3 kaşık daha kadayıf koyup kaşıkla bastırın
5- Fincanı yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek kadayıfı tepsiye yerleştirin Kalan malzemelere de aynı işlemleri uygulayın
6- Kadayıfları 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt üst
konuma ayarladığınız fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar, en az 30 dakika kadar pişirin
7 Fırından çıkardığınız kadayıf toplarını daha sıcakken geniş bir spatula yardımıyla servis tabağına yerleştirin Üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin Şerbeti iyice çekmelerini bekleyip servise sunun
NOT: İsterseniz tatlıyı file bademle süsleyerek de servise sunabilirsiniz
Afiye Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla