06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Lokum
Cevizli Lokum
Cevizli Lokum Tarifi - Cevizli Lokum Nasıl Yapılır - Cevizli Lokum Malzemeleri
Cevizli Lokum
MALZEMELER (7-8 kişilik)
4 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı toz şeker
İç Malzeme:
1,5 su bardağı iri
dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 su bardağı sıvıyağ
• 125 gr margarin
• 3/4 su bardağı süt 1/2 kibrit kutusu yaş maya
• 1 yumurta (sarısı ayrılır)
HAZIRLANIŞI
• Ilık sütün içine maya ve toz şeker ilave edilerek mayanın kabarması sağlanır Ayrı bir kapta un elenir Ortasına mayalı süt, eritilip ılıtılmış margarin, sıvıyağ, yumurta akı ve tuz eklenerek, yoğrulur Hamur kabının ağzı örtülerek, ılık bir ortamda hamur 2 misli kabarana kadar mayalandırılır
• Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparılarak beze yapılır Bezeler, unlanmış bir zeminde 3 mm kalınlığında açılır Üzerine iri dövülmüş ceviz ve yenibahar serpilerek, hamur rulo yapılıp sarılır Hamur rulosundan 2 parmak kalınlığında parçalar kesilerek, margarinle yağlanmış tepsiye dizilir Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanarak tepside yarım saat daha bekletilir
• Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilerek önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında üstleri pembeleşene kadar pişirili
Afiyet Olsun 
|
|
|