Konu
:
Üzüm Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Üzüm Reçeli
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzüm Reçeli
MALZEMELER
500 gr şeker
1 adet limon
2
5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz üzüm
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş
HAZIRLANIŞI
Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün
Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın
500 gr şeker ile 2
5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın
Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın
Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın
Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul