Yalnız Mesajı Göster

Üzüm Reçeli

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzüm Reçeli



MALZEMELER

500 gr şeker
1 adet limon
25 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz üzüm
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş

HAZIRLANIŞI
Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın 500 gr şeker ile 25 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın
Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatınReçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla