06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekler - Kekler Tarifi
Kekler
Baharatlı Kek
Malzemeler:
Baharatlı karışım:
1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
40 g ufalanmış bitter çikolata
1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış)
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı anason
1 tatlı kaşığı muskat rendesi (küçük hindistancevizi)
1 çay kaşığı mahlep
2-3 yemek kaşığı likör veya rom
Kek:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
125 g margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı
Hazırlanışı:
Baharatlı karışım: Çukur bir kabın içinde üzüm, ceviz, çikolata, baharatlar ve arzuya göre likör veya rom koyarak karıştırın 15 dakika dinlendirip yarım su bardağı sade kek karışımı ile unlayın
Kek: Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpın Margarin, süt, şekerli vanilin ve kalan sade kek karışımını ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Baharatlı karışımının 3/4'ünü de ekleyip karıştırın ve yağlanmış 28 cm çapındaki kalıba dökün Üzerine kalan baharatlı karışımı yayıp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 50-60 dakika
Bücür Pasta
Malzemeler:
Kek:
1 poşet Dr Oetker Şoko Kek Karışımı
4 yumurta
1 çay bardağı süt
175 g margarin
Ara dolgu:
marmelat
Üstü için:
90 g beyaz çikolata
45 g sütlü çikolata
Hazırlanışı:
Kek: Şoko kek karışımını yumurta, süt ve margarin ile 3-4 dakika çırpın 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış fırın tepsisine dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Ara dolgu: Soğuyan keki kareler şeklinde dilimleyin Bu dilimleri enlemesine ikiye kesip vişne marmelatı sürün ve tekrar kapatın
Üstü için: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve karelerin üzerini kaplıyacak şekilde sürün Aynı şekilde sütlü çikolatayı da eritin ve beyaz çikolatanın üzerine ince çizgiler halinde dökün Buzdolabında çikolatalar donuncaya kadar bekletin ve servis yapın
Çikolata Armutlu Kek
Malzemeler:
125 g margarin
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutam tuz
40 gram ufalanmış bitter çikolata
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 adet orta boy armut
Hazırlanışı:
Margarini eritip soğumaya bırakın 26 cm çapındaki kek kalıbını 1 yemek kaşığı margarin ile yağlayıp üzerine 1 yemek kaşığı mısır unu serpin
Toz şekerden bir yemek kaşığı ayırıp kalanını çırpma kabına alın Margarin, yumurta, şekerli vanilin, mısır unu, un, hamur kabartma tozu ve tuzu ilave edip 5 dakika çırpın Çikolataları ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün
Armutları soyup ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine hafifçe bastırarak dizin Ayırdığınız
1 kaşık toz şekeri üzerine serpin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika
Ilınınca dilimleyerek servis yapın
Patatesli Kek
Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy patates
(soyulmuş ve çok küçük küpler halinde
doğranmış)
2 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın Sıvı yağ, yoğurt, un, hamur kabartma tozu, tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu ilave edip çırpmaya devam edin Patatesleri de ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha karıştırın 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp üzerine susam serpin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Portakallı Kek
Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g margarin
2 su bardağı Dr Oetker Sade Kek Karışımı
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş ve
suyu sıkılmış)
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın Üzerine margarin ve sade kek karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin Şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın 15x25 cm ölçülerindeki yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika
Cevizli Kek
Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 g margarin
1 su bardağı Dr Oetker Sade Kek Karışımı
1 çay bardağı mısır nişastası
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri rengi iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın Margarin, sade kek karışımı, mısır nişastası, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Cevizi de ekleyip karıştırın 15x25 cm ölçülerindeki yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika
Yanardağ Kek
Malzemeler:
Kek:
1 poşet Dr Oetker Şoko Kek Karışımı
4 yumurta
175 g margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı
Sos:
1 poşet Dr Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Kek: Şoko kek karışımını yumurta, margarin ve süt ile 3-4 dakika çırpın 28 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika
Soğutup kalıptan çıkartın
Kekin kenarlarından 2 cm keserek çıkartın Çıkan kekleri ufalayın ve fındık kırığı ile karıştırın
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ve soğutun Fırça yardımı ile kekin üzerine bir miktar sürün Ufalanmış kek ve fındıktan oluşan karışımı kekin üzerine tepeleme serpin Kalan sosu üzerine dökün
Fındıklı Kek
Malzemeler:
Hamur:
5 yumurta
2 su bardağı ince öğütülmüş fındık
1 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
4 yemek kaşığı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
20-25 adet bütün fındık
2 yemek kaşığı Dr Oetker Kakao
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, öğütülmüş fındık, pudra şekeri ve unu 3 dakika çırpın Hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın 26 cm çapında yağlanmış tepsiye döküp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Pişirmenin 20’nci dakikada fırının kapağını açıp kekin üzerine kakaoyu serpin, bütün fındıkları sıralayın ve pişirmeye devam edin
Sosisli Kek
Malzemeler:
4 yumurta
2,5 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 adet sosis
Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu 1-2 dakika çırpın Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın Peynir rendesi ve ince doğranmış sosisleri ilave edip karıştırın 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika
Tarçınlı Kek
Malzemeler:
2,5 çay bardağı ılık çay
1,5 çay bardağı bal
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı ceviz içi
4 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Çayı derin bir kaba alın Balı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, limon kabuğu rendesi, ceviz içi, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 50-55 dakika
Üzümlü Kek
Malzemeler:
100 g margarin
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı ayran
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı soya unu
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı kuru üzüm
Hazırlanışı:
Margarini şeker ile iyice çırpın Üzerine yumurta, tuz, ayran, un, soya unu ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2-3 dakika çırpın Kuru üzümleri ilave edin ve karıştırın Küçük kek kağıtlarına birer yemek kaşığı koyup pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
|
|
|