Prof. Dr. Sinsi
|
Specialler - Specialler Tarifi
Specialler
Acıbadem Tacı
Malzemeler:
Kek:
1 paket Dr Oetker Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta
125 g yumuşak margarin
8-9 yemek kaşığı su
Krema:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı öğütülmüş badem
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı yaprak badem
Hazırlanışı:
Kek: Kek karışımı ve kakaosunu bir çırpma kabına alın Yumurta, margarin ve suyu ekleyip 2-3 dakika çırpın Ortası delik derin bir kek kalıbını yağlayıp hamuru dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika
Soğutup kalıptan çıkartın ve enlemesine üç parçaya ayıracak şekilde kesin
Krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın Üzerine öğütülmüş bademleri ekleyip iyice karıştırın Yarısını kekin alt tabanına sürün ve orta tabanı kapatın Kalan krem şantiyi sürüp üzerine üçüncü tabanı kapatın
Çikolatalı sosu süt ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın Soğutun ve kekin üzerine sürün Üzerine yaprak bademleri serpin 1-2 saat dolapta soğutup dilimleyerek servis yapın
Ananas Kayıkları
Malzemeler:
Hamur:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Yarım poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema:
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)
5 dilim ananas (konserve)
20 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın Bu hamuru krema torbasına doldurun Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın
Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın
Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin
Beethoven Pastası
Malzemeler:
Beze:
2 yumurta akı
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
Krema:
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı tuzsuz badem
2 poşet Dr Oetker Krem Şanti
2,5 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr Oetker Kakao
20 g çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Beze: Yumurta akları ve tuzu 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın Mikseri en düşük devrinde çırparak, pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin (toplam 5 dakika) Elde ettiğiniz bu beze hamurundan yağlı kağıt üzerine 26 cm çapında ve 1,5 cm yüksekliğinde çember şeklinde yayın Kalanıyla krema torbası kullanarak nota şekilleri verin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 135°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Krema: Fındık, ceviz ve bademleri 130°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün 2 poşet krem şantiyi 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın İçine çerezleri ilave edip iyice karıştırın
Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın
Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın Kakaoyu serpin ve şeritleri çıkartın Pastanın üzerine notaları yerleştirin Kenarlarına çikolata rendesini serpin Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Ekspres Pasta
Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
Dolgu:
1 poşet Dr Oetker Kakaolu Ekspres Puding
2,5 su bardağı soğutulmuş süt
Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Milföyleri ikişer adet üst üste koyarak bir merdane yardımıyla 1-2 mm kalınlığında ve 15x15 cm ölçülerinde kare şeklinde açın Elde ettiğiniz üç parça hamurun üzerini çatalla delin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Dolgu: Ekspres pudingi süt ile 2-3 dakika çırpın Buzdolabında 10-15 dakika soğutun
Soğuyan milföyleri 5'er santimlik kareler şeklinde kesin Kestiğiniz milföy karelerinin üzerlerine ekspres puding sürüp ikişer ikişer yapıştırın Üzerlerine pudra şekeri serpin
Kış Pastası
Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2,5-3 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Elmalı dolgu:
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet Dr Oetker Vanilinli Puding
3 su bardağı su
Yarım su bardağı beyaz şarap
Krema:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı Dr Oetker Kakao
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin
Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın Üzerine tarçını serpin Pudingi su ve şarap ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin Bekletmeden elmaların üzerine dökün Fırına koyup pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin
Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin
Kokos
Malzemeler:
Hamur:
2 yumurta
2 yumurta sarısı
150 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı Dr Oetker Kakao
2 yemek kaşığı rom
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Hindistancevizli karışım:
2 yumurta akı
1,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
3 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı Malibu
Krema:
2 muz
1 limonun suyu
1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Yarım çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı:
Hamur: 2 yumurta, 2 yumurta sarısı, margarin, toz şeker, süt, kakao, rom, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikser ile 2-3 dakika çırpın
Hindistancevizli karışım: Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın Pudra şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin Hindistan cevizi ve malibuyu da ekleyip iyice karıştırın
Hamurun yarısını 25x12 cm ölçulerindeki yağlanmış baton kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizli karışımı yayın ve kalan hamuru döküp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika
20'nci dakikada fırının kapağını açıp kekin ortasına bir bıçak yardımı ile uzunlamasına 2 cm derinliğinde bir yarık açın
Pişirdiğiniz keki soğutup kalıptan çıkartın
Krema: Muzlardan birini küçük parçalara, diğerini de dilim dilim doğrayın ve limon suyuna bulayın Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın 1/3 ‘ni ayrı bir kaba alıp küçük parçalara kestiğiniz muzları ekleyin ve karıştırın Keki yatay olarak üçe kesin ve aralara muzlu kremayı sürüp tekrar yapıştırın Üzerini kalan pasta kreması ile kaplayın
Üzerine hindistancevizi serpin ve dilimlenmiş muzları sıralayın
Muzlu Pandispanya
Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Krema:
1 poşet Dr Oetker Muzlu Ekspres Puding
2,5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
4 adet muz
40 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı fındık kırığı
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup enlemesine ikiye kesin Her iki pattan 4’er adet bütün muz şeklinde parçalar kesin
Krema: Muzlu ekspres pudingi 2,5 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın
Muz şeklindeki pandispanyaların üzerlerine sürün 4 adet muzu soyup her birini uzunlamasına ikiye kesin Pandispanyaların üzerine birer adet yerleştirin
Çikolatayı benmari usulü eritip muzların üzerinde ince çizgiler halinde gezdirin Bekletmeden fındık kırığını serpin Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın
Narin Çilek Çiçekleri
Malzemeler:
Hamur:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
2 çay bardağı un
Dolgu:
200 g çilek
1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri çırpın Şekerli vanilin, tuz, su, limon kabuğu rendesi ve unu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın Bu hamurdan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belirli aralıklarla birer yemek kaşığı koyun Bu hamurlara çiçek şekilleri verebilmek için kaşık yardımı ile ortalarından dış kenarlarına doğru belirli aralıklarla yayın
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika
Dolgu: Soğuttuğunuz çiçeklerin yarısının üzerlerine çilekleri dizin Tart jölesini toz şeker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerine sürün
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın Krema torbası ile çileklerin üzerine sıkın ve kalan çiçekleri bunların üzerine kapatın Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın
Pembe Hülyalar
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
50 g margarin
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Çilekli krema:
300 g çilek
Yarım çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr Oetker Limon Aromalı Jöle
5 çay bardağı su
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Beyaz krema:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın Margarin, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba döküp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 150°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 150°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın
Çilekli krema: Ayıkladığınız çileklerden bir miktarını ortadan ikiye kesin ve pasta çerçevesi boyunca dizin
Kalan çilekleri yarım çay bardağı pudra şekeri ile robotta püre haline getirin
Jöleyi su ile tarifine göre hazırlayın Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 20 dakika bekletin
Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın Üzerine çilekli pürenin tamamını ve jölenin yarısını ilave edip iyice karıştırın
Beyaz krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın Kalan jöleyi ilave edin ve iyice karıştırın
Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı dökün, üzerine çilekli kremayı dökün ve düzgünce yayın Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru spiraller çizerek yüzeye yer yer beyaz kremadan çıkartın
Dolapta 3-4 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın
Portakallı Bezeler
Malzemeler:
Beze:
2 yumurta akı
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı öğütülmüş tuzsuz yer fıstığı
Krema:
1 poşet Dr Oetker Portakal Aromalı Frutti
1 çay bardağı soğuk su
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 yemek kaşığı Dr Oetker Kakao
Hazırlanışı:
Beze: Yumurta aklarını tuz ile mikserin en yüksek devrinde 2 dakika çırpın Mikserin devrini en düşük seviyeye alıp yavaşça çırpmaya devam edin ve pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin Öğütülmüş fıstıkları da ilave edin ve kaşıkla iyice karıştırın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bu karışımdan birer tatlı kaşığı koyarak 3 cm çapında yuvarlaklar oluşacak şekilde yayın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Krema: 1 tatlı kaşığı portakallı fruttiyi 1 çay bardağı soğuk suyun içinde eritin Bu karışımla çikolatalı krem şantiyi 2-3 dakika çırpın
Soğuttuğunuz bezelerin üzerlerine krem şanti sürerek ikişer ikişer yapıştırın Kakao serperek servis yapın
Karamella
Malzemeler:
Karamelli sos:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
Pasta:
2 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
2,5 çay bardağı su
1 paket Dr Oetker Yoğurtlu Pasta
50 g margarin
250 g yoğurt
Hazırlanışı:
Karamelli sos: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın 1 su bardağı pudra şekerini derin bir kaba alıp orta hararetli ateşte eritin Karamalize olmaya başladığında ocağın altını kısıp şekerin içinde topak kalmayacak şekilde karıştırın Üzerine krem şantiyi azar azar ilave edin ve iyice karıştırarak yedirin Tamamını yedirdikten sonra ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutup buzdolabında saklayın
Pasta: 2 yemek kaşığı pudra şekerini orta hararetli ateşte karıştırarak eritin Bal rengini alınca ocaktan alıp üzerine 2,5 çay bardağı suyu dökün Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında iyice soğutun Yoğurtlu pastanın zeminini margarin ile tarifine göre hazırlayıp kalıbının dibine yayın Krema karışımını hazırladığınız karamelli suyla 2-3 dakika çırpın Üzerine yoğurdu ilave ederek düşük devirde 1 dakika daha çırpın Pasta zeminin üzerine yayıp streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Dilimleyerek ve üzerine karamel sosunu gezdirerek servis yapın
Lezzet Evi
Malzemeler:
Kek:
1 paket Dr Oetker Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta
125 g yumuşak margarin
7-8 yemek kaşığı su
Krema:
1,5 su bardağı süt
1 poşet Dr Oetker Sıcak Çikolata
1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:
Kakaolu kek karışımını yumurta, margarin ve su ile çırparak tarifine göre hazırlayıp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165-170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika
Fırından çıkartıp soğutun
Krema: 1,5 su bardağı sütü ısıtıp içinde sıcak çikolatayı eritin Daha sonra bu sütü buzdolabında iyice soğutun ve pasta kreması ile 2-3 dakika çırpın
Kakaolu keki üst iki yanından başlayarak içe doğru ortada birleşecek şekilde verevine keserek üçgen çıkartın (Ters çevrildiğinde çatı gibi olacak) Üçgenin çıkarıldığı boşluğu krema ile doldurun Üzerine kestiğiniz parçayı ters çevirerek kapatın Kekin tamamını pasta kreması ile kaplayın
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın Krema torbası yardımı ile kekin üzerine çatı, kapı ve pencereler çizerek ev şeklinde süsleyin
Portakallı Şoko
Malzemeler:
Dolgu:
2 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
Kek:
1 poşet Dr Oetker Şoko Kek Karışımı
4 yumurta
1 çay bardağı süt
175 g margarin
Islatmak için:
1 çay bardağı tarifine göre hazırlanmış
Dr Oetker Portakal Aromalı Frutti
3 yemek kaşığı rom
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı tarifine göre hazırlanmış Dr Oetker Portakal Aromalı Frutti
Hazırlanışı:
Dolgu: Rendenin ince kısmı ile portakal kabuklarının dış yüzeyinden çok ince bir tabaka alın Sonra portakalları bir tencereye koyup üzerlerini kapatacak kadar su doldurun ve orta ateşte 10 dakika kaynatın Sudan alıp dilimleyin Teflon tencerenin dibine yarım su bardağı toz şeker serpin, üzerine portakal dilimlerini yayın ve kalan şekeri de serpin Yarım saat dinlendirip ocağa alın Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 45 dakika süre ile pişirin
Kek:Şoko kek karışımını yumurta, süt ve margarin ile 3-4 dakika çırpın 26 cm çapında yağlanmış kalıba dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika
Soğutup enlemesine ikiye kesin
1 çay bardağı fruttiyi rom ile karıştırın Bu karışımın yarısıyla keki ıslatın ve portakalları dizin İkinci katı kapatıp kalan romlu fruttiyle ıslatın
Tart jölesini 1,5 çay bardağı su ve 1 çay bardağı frutti ile tarifine göre hazırlayıp kekin üzerine yayın
|