06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tartlar - Tartlar Tarifi
Tartlar
Acıbademli Tartoletler
Malzemeler:
Bademli hamur:
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı öğütülmüş tuzsuz badem
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin
Hazırlanışı:
Bademli hamur: Yumurta aklarını toz şeker ve öğütülmüş badem ile derin bir kaba alın Sürekli karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kaynatarak pişirin
Hamur: Tart unu yumurta ve margarin ile hamur haline getirin 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin ve tepsiye dizin
Hazırladığınız bademli karışımı krema torbası yardımı ile yuvarlak tartların üzerine ortaları boş bırakılacak şekilde sıkın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Bulutların Dansı
Malzemeler:
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin
Üzeri için:
4 adet orta boy elma
1çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Bulutlar için:
1 yumurta akı
1/4 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Hamur: Tart unu yumurta ve margarinle yoğurun Hamurun 2/3'sini 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın dibine yayın ve çatalla bir çok kez delin Kalan hamuru rulo şeklinde yuvarlayın ve kalıbın kenarlarına 2,5 cm yüksekliğinde yapıştırıp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin
Elmaları soyup rendeleyin Üzerine şekerin yarısını, tarçın ve cevizi ilave edin ve iyice karıştırın Ön pişirme yaptığınız pasta tabanının üzerine yayın Kalan toz şekeri üzerine serpin
Bulutlar: Yumurta akını tuz ile 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın Mikserin en düşük devrinde 5 dakika daha çırparak pudra şekerini azar azar yedirin Bu karışımı krema torbası yardımı ile pastanın üzerine bulutlar şeklinde sıkın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 140°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 140°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
İyice soğutup dilimleyerek servis yapın
Çerezli Tart
Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
75 g margarin
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı bal
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
2-3 yemek kaşığı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Çerezli karışım:
1,5 çay bardağı bal
50 g margarin
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş)
10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş)
8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı yaprak badem
1,5 çay bardağı fındık kırığı
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile yayın
Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın Ocaktan alıp üzerine erik, kayısı, incir, kuru üzüm, badem ve fındık kırığını ilave edin İyice karıştırın ve hamurun üzerine yayıp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin Dilimleyerek servis yapın
Çilek Sepeti
Malzemeler:
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
50 g margarin
1 yumurta
400 g çilek
Krema:
1 poşet Dr Oetker Sakızlı Muhallebi
2,5 su bardağı süt
1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
Sos:
1 poşet Dr Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su
Üzeri için:
10 adet çilek
Hazırlanışı:
Hamur: Tart unu margarin ve yumurta ile yoğurup 25x25 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye yayın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika
Soğuyunca üzerine çilekleri dizin
Krema: Sakızlı muhallebiyi 2,5 su bardağı süt ile pişirin Arada karıştırarak iyice soğutup 30 dakika buzdolabında dinlendirin Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın Üzerine soğuk sakızlı muhallebiyi ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika daha çırpın
Bu kremayı çileklerin üzerine yayın
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın Soğutup pastanın üzerinde gezdirin
Çilekleri tartın üzerine sıralayın
Buzdolabında 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Erikli Turta
Malzemeler:
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
1 yumurta
125 g margarin
3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
250 g mürdüm eriği
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı fındık kırığı
1 tatlı kaşığı tarçın
25 g tereyağı
Hazırlanışı:
Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve su ile çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın
Erikleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra, iç kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine dizin Üzerine sırasıyla galeta unu, şeker, fındık kırığı ve tarçını serpin Tereyağını küçük parçalar halinde tartın üzerine paylaştırın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 150°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 150°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Prenses Pasta
Malzemeler:
Hamur :
100 g margarin
1 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2,5-3 çay bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema :
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 limonun suyu
350 g çilek
1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
50 g beyaz çikolata
Hazırlanışı:
Hamur: Margarin, pudra şekeri, su, limon kabuğu rendesi, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın Bu hamurun 2/3' ini 28 cm çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık yardımı ile yayın Çatalla bir çok kez delin Kenarlık yapmak için kalan hamuru 1 yemek kaşığı un ile tekrar yoğurup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5-2 cm yüksekliğinde yapıştırın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın Limon suyunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın
Bu kremayı soğuyan pasta tabanının üzerine yayıp çilekleri dizin Tart jölesini şeker ve su ile tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerini kaplayın
Beyaz çikolatayı rendeleyip pastayı süsleyin Dolapta 1-2 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Çıtır Tart
Malzemeler:
Çerezli karışım:
75 g margarin
4 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı tuzsuz badem
Yarım su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
1 yumurta
125 g margarin
3 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
Çerezli karışım: Bademleri 15 dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve yaprak şeklinde ayırın Margarin, bal, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencerede eritin Üzerine badem, ceviz ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin Tarifine göre hazırladığınız krem şantiden 1 su bardağı ilave edip 7-8 dakika kaynatın
Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve suyla tarifine göre hazırlayın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Tartın üzeri pembeleştiğinde ( 20-25'nci dakikada) fırından çıkartıp üzerine çerezli karışımı yayın Tekrar fırına sürüp üzeri pembeleşinceye kadar 10-15 dakika daha pişirin
Tartoletler
Malzemeler:
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin
Krema:
1 poşet Dr Oetker Vanilinli Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr Oetker Vanilyalı Dondurma
Üzeri için:
Mevsim meyveleri
Hazırlanışı:
Hamur: Tart un karışımının üzerine yumurta ve margarini ilave edin Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3 dakika çırpın 12 adet küçük tart kalıbının içlerini margarin ile yağlayın Tart hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile açın ve kalıbın dibini ve yanlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayın Diplerini çatal yardımı ile delin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Fırından çıkartıp iyice soğuduğunda kalıplarından çıkartın
Krema: Vanilinli pudingi 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın İyice soğuduğunda üzerine 1 poşet toz dondurmayı döküp 2-3 dakika çırpın Bu kremayı buzdolabında 10-15 dakika bekletip tartoletlerin içine doldurun
Üzerlerini meyvelerle süsleyip tarifine göre hazırladığınız tart jölesi ile kaplayın
Havuçlu Tart
Malzemeler:
Üst malzeme:
6-7 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin
Hazırlanışı:
Üst malzeme: Havuçları soyup rendeleyin Şeker ile birlikte ocakta karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alınca ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın
Hamur: Tart un karışımını yumurta ve margarin ile yoğurun
Hamurun yarısını 26 cm çapındaki yağlanmış tepsinin zeminine yayın Kalan hamurun yarısını kalıbın kenarlarına bastırarak 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturun Havuçlu iç malzemeyi yayın Kalan hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp ince şeritler kesin Tartın üzerine sepet şeklinde dizin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
|
|
|