06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemekleri ve Çorbalar Tarifi
Balkabağı çorbası
MALZEMELER
4 kişilik
1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
kreton ekmek
1/2 demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin
Derin bir tencereye koyun Sütü ve suyu ekleyin
Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin
Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın
Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın
Kalan çorbayı mikserden geçirin
Sıcak olarak tabaklara paylaştırın
Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin
Çerkez Çorbası
Malzemeler
1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz
HAZIRLANIşı
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur Un ilave edilerek 4-5 dk kavrulur Üzerine kaynar su konulur
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır Biraz da su katılır Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır Ocaktan indirdikten sonra 15 dk dinlendirilip servis edilir
Brokoli çorbası
MALZEMELER
500 gr brokoli
2 adet pırasa
3-4 kaşık sıvıyağ
100 gr krema
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun Sonra brokoli ekleyin Tekrar kavurun Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika düdüklü tencere de pişirin Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)
Ezo Gelin Çorbası
MALZEMELER
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın
Ispanaklı mantar
MALZEMELER
2 bağ ıspanak
200 gr mantar
1 adet havuç
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
limon suyu
HAZIRLANIŞI
Önce mantarları ve havucu doğrayın ve dövülmüş sarımsakla birlikte az miktarda yağ ile kavurun Bir tarafta temizleyip doğradığınız ıspanağı da ekleyin 10-15 dakika kadar kavrulunca içerisine tuz, limon suyu ve biraz karabiber ekleyin 1-2 dakika daha pişirin ve servis yapın
Hünkar Beğendi
MALZEMELER
1 beğendilik kuzu ( ya da dana eti)
3 çorba kaşığı margarin
150 gr kaşar peyniri
1 5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet soğan
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve biraz su ilave edip kanştırın, pişmeye bırakın
4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın Servis yapacağınız zaman, 2 çorba kaşığı margarini derince bir tavaya koyup, 3 kaşık un ilave edin, pembeleşinceye dek kavurun Sudaki patlıcanları iyice sıkıp buna ilave edin ve kısık ateşte, tahta bir kaşıkla ezerek yedirin Kaşar rendesi koyarak biraz daha pişirin Daha önce pişirip bir kenarda beklettiğiniz kebabı servis tabağına alın, yanında beğendi ile servis yapın
|
|
|