Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu BÖrek - Tavuklu BÖrek Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu BÖrek - Tavuklu BÖrek Tarifi



TAVUKLU BÖREK

Malzemeler : (6 kişi için)

3 adet Yufka
125 gr Tereyağ ya da Margarin
1 adet Tavuk Göğsü
1 kase Tavuk Suyu
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
1 adet Yumurta Sarısı
Kimyon, Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın

Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin

Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin

Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla