Yalnız Mesajı Göster

TEPSİ BÖREĞİ - hazır yufkadan TEPSİ BÖREĞİ - KIYMALI veya PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ Tarif

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TEPSİ BÖREĞİ - hazır yufkadan TEPSİ BÖREĞİ - KIYMALI veya PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ Tarif



TEPSİ BÖREĞİ - hazır yufkadan TEPSİ BÖREĞİ - KIYMALI veya PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Malzemeler : (4-6 kişi için)

3 adet Yufka
200 gr Süt (¾ su bardağı)
125 gr sıvı ya da katı yağ
2 adet Yumurta

Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir

Hazırlanışı :

Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız İyice karıştırınız

Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1 adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz Üstüne hazırlamış olduğunuz sütlü karışımından yufkayı ıslatacak şekilde dolaştırarak 1-2 kaşık dökünüz

Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz

Ortaya isteğe bağlı olarak peynirli ya da kıymalı içi seriniz Geri kalan yufkaları da aynı şekilde 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tamamen seriniz İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatınız

Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz Orta hararetteki fırında 50-60 dakika kadar pişiriniz

Tepsinin üstüne büyük bir tabak kapatarak, tepsiyi ters çevirin ve servis yapınız


Not : KIYMALI BÖREK İÇİ ve PEYNİRLİ BÖREK İÇİ’nin hazırlanması için aynı isimli tariflere bakınız

Alıntı Yaparak Cevapla