Konu
:
Düğün Çorbası - Düğün Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Çorbası - Düğün Çorbası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Çorbası - Düğün Çorbası Tarifi
Düğün Çorbası -
Düğün
Çorbası Hazırlanışı
Malzemeler : (6 kişi için)
1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk Eti
4 bardak Et ya da Tavuk Suyu
4 bardak su
2 yumurta
3-4 kaşık Un
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateşe oturtun
İki yumurta ile 3-4 kaşık unu blenderle güzelce karıştırın
Tenceredeki su kaynamaya başlamadan un ve yumurta karışımını karıştıra karıştıra tencereye ekleyin, tuzunu atın
Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin
Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür oluştuysa süzgeçten geçirin
İçine bir kase didiklenmiş dana ya da tavuk etini ekleyin
Üzerine eritilmiş ve pul biber ilave edilmiş tereyağını gezdirin
Sıcakken Servis Yapın
Arzu ederseniz yerken birkaç damla limon suyu eklenebilir
DÜĞÜN ÇORBASI - II
Malzemeler : (4 kişi için)
500 gram kuşbaşı et
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tencereye eti alın
Tuz, karabiber ve suyu ilave edin
Etler yumuşayana kadar pişirin
Pişen etleri tencereden alıp, suyunu süzün
Etleri, süzülen suya tekrar koyun
Bu arada tencereye margarini koyup eritin
Unu ilave edip, sararıncaya kadar kavurun
Kavrulan una etsuyunu yavaş yavaş ilave edin
Çorbayı kaynamaya bırakın
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın
Etsuyu kaynayınca bu karışımı azar azar ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya yedirin
2-3 dakika daha kaynatın
Tencereyi ocaktan alın
Küçük bir tavada tereyağını eritin
Pulbiberi yağda yakın
Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul