Tatlilar Tarifi
Ağlayan pasta
Malzemeler:
3 yumurta
3 fincan un
3 fincan şeker
istege göre yarım limon suyu
ve yarım fincan su(yumurta kokusu olmaması ve akışkanlığının ayarlanması için)
3-4 kaşık kakao
kabartma tozu
vanilya
1 litre süt
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sos
Yapılışı:
önce yumurta ve şeker çırpılır sonra kakao ilave edilir ve en son un, kabartma tozu ,vanilya ve hepsi iyice çırpılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür 170 derecelik fırında 20 dk kadar (fırına göre ayarlarsınız ) pişirilir
fırından çıktıktan sonra üzerine 1 bardak soğuk süt dökülür
bir yandanda krem şanti ve çikolata sos hazırlanır hepsi soğukken kekin üstüne önce krem şanti yayılır üstüne çikolatalı sos dökülür en az 5-6 saat buzdolabında bekletilir
afiyet olsunnn
|