Yalnız Mesajı Göster

Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Tarifi



Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Hazırlanışı

Malzemeler : (6 kişi için)

1 su bardağı Yeşil Mercimek
½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş hamur parçaları
2 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Salça
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu tableti
Tuz, Pul Biber, Nane

Hazırlanışı :

Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda haşlanır Kara suyu dökülür

Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve incecik doğranmış soğanlar konur Soğanlar kavrulurken salça eklenir Etsuyu ya da etsuyu tableti ile birlikte beş-altı bardak su ilave edilir Haşlanmış mercimekler konur Kaynadıktan sonra şehriye ya da evde kesilmiş hamur parçaları ve tuz atılır Kesme hamur kullanıldığı için adı kesme çorbasıdır

Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir Bir kaşık eritilmiş tereyağı nane ve pul biberle karıştırılıp üzerine gezdirilir

Sıcak Sıcak Servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla