Konu
:
Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Tarifi
Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Hazırlanışı
Malzemeler : (6 kişi için)
1 su bardağı Yeşil Mercimek
½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş hamur parçaları
2 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Salça
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu tableti
Tuz, Pul Biber, Nane
Hazırlanışı :
Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda haşlanır
Kara suyu dökülür
Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve incecik doğranmış soğanlar konur
Soğanlar kavrulurken salça eklenir
Etsuyu ya da etsuyu tableti ile birlikte beş-altı bardak su ilave edilir
Haşlanmış mercimekler konur
Kaynadıktan sonra şehriye ya da evde kesilmiş hamur parçaları ve tuz atılır
Kesme hamur kullanıldığı için adı kesme çorbasıdır
Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir
Bir kaşık eritilmiş tereyağı nane ve pul biberle karıştırılıp üzerine gezdirilir
Sıcak Sıcak Servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul