Yalnız Mesajı Göster

Pazı Çorbası - Pazı Çorbası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Çorbası - Pazı Çorbası Tarifi



Pazı Çorbası - Pazı Çorbası Hazırlanışı

Malzemeler : (6 kişi için)

½ demet Pazı
½ Kg Yoğurt
½ su bardağı Aşurelik Buğday
2 yemek kaşığı Un
2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti
2 adet Kuru Soğan
2 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz, Pul Biber, Nane

Hazırlanışı :

Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin İyice yumuşayınca et suyunu ekleyin Kaynatmaya devam edin Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın

Pazı yapraklarını (Pazı bulamazsanız ıspanak da olabilir) yıkayıp incecik kıyın Çorbaya ekleyin Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın Tuzunu ekleyin Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın

Soğanları küçük küçük doğrayın Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun Üzerine nane ilave edin Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın

Servis yaparken pul biberle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla