Konu
:
Pazı Çorbası - Pazı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pazı Çorbası - Pazı Çorbası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazı Çorbası - Pazı Çorbası Tarifi
Pazı Çorbası - Pazı Çorbası Hazırlanışı
Malzemeler : (6 kişi için)
½ demet Pazı
½ Kg Yoğurt
½ su bardağı Aşurelik Buğday
2 yemek kaşığı Un
2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti
2 adet Kuru Soğan
2 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz, Pul Biber, Nane
Hazırlanışı :
Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin
İyice yumuşayınca et suyunu ekleyin
Kaynatmaya devam edin
Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın
Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın
Pazı yapraklarını (Pazı bulamazsanız ıspanak da olabilir
) yıkayıp incecik kıyın
Çorbaya ekleyin
Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın
Tuzunu ekleyin
Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın
Soğanları küçük küçük doğrayın
Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun
Üzerine nane ilave edin
Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın
Servis yaparken pul biberle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul