Konu
:
Baklalı Enginar - Baklalı Enginar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Enginar - Baklalı Enginar Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Enginar - Baklalı Enginar Tarifi
Baklalı Enginar - Baklalı Enginar Hazırlanışı
Hazırlık : 30 dak
Pişirme : 30 dak
Malzemeler : (4 kişi için)
1½ Kg Taze Bakla
8 adet küçük Enginar
2 adet Limonun Suyu
1 su bardağı Beyaz Şarap
15 sap Arpacık Soğanı
1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
4 adet Büyük Domates
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın
Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun
Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın
Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavada ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin
Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin
Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın
Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
Sonra dörde bölün
Domatesleri ve baklaları enginarlara katın
Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın
Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul