Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Enginar - Baklalı Enginar Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Enginar - Baklalı Enginar Tarifi



Baklalı Enginar - Baklalı Enginar Hazırlanışı

Hazırlık : 30 dak Pişirme : 30 dak

Malzemeler : (4 kişi için)

1½ Kg Taze Bakla
8 adet küçük Enginar
2 adet Limonun Suyu
1 su bardağı Beyaz Şarap
15 sap Arpacık Soğanı
1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
4 adet Büyük Domates
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun

Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın

Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavada ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin

Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın Sonra dörde bölün

Domatesleri ve baklaları enginarlara katın Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın

Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer

Alıntı Yaparak Cevapla