06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşlama - Haşlama Tarifi
Haşlama - Haşlama Hazırlanışı
Malzemeler : (4 kişi için)
Hazırlık : 30 dak Pişirme : 180 dak
1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli)
4 adet Patates
3 adet Havuç
1 adet Kereviz (yaprakları dahil)
8 adet Şalgam
2 adet Kuru Soğan
Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik
Karanfil
ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın 1,5 saat kadar kaynatın Arada bir suyun üstünde toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız
Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız 1,5 saat kadar daha pişirmeye devam edin Su azalmışsa ekleyebilirsiniz
Etleri tabağa alıp etrafını süsleyerek servis yapınız
Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir
|
|
|