Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Somonlu Güveç - Ispanaklı Somonlu Güveç Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Somonlu Güveç - Ispanaklı Somonlu Güveç Tarifi



Ispanaklı Somonlu Güveç - Ispanaklı Somonlu Güveç Hazırlanışı

(Terrine d'épinards au saumon)

Hazırlık : 30 dak Pişirme : 10 dak

Malzemeler : (4 kişi için)

200 gr Somon Balığı Filetosu
200 gr Ispanak
200 gr Krema
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
3 yaprak Jelatin
Sos için tekrar 200 gr Krema
2 adet Limon
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın Zeytinyağında hafifçe öldürün Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin

Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın

Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin Tuz, karabiber ekleyin Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün Buzdolabına koyun 2-3 saat bekletin

Servisi yaparken, dilim dilim kesilir Yanına krema ve limon dilimleri konur

Alıntı Yaparak Cevapla