Yalnız Mesajı Göster

Tere Soslu Balık Suflesi - Tere Soslu Balık Suflesi Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tere Soslu Balık Suflesi - Tere Soslu Balık Suflesi Tarifi



Tere Soslu Balık Suflesi - Tere Soslu Balık Suflesi Hazırlanışı

Sufle puf böreği gibi şişerek pişen şeylere verilen addır

Hazırlık : 20 dak Pişirme : 25 dak

Malzemeler : (6 kişi için)

200 gr beyaz etli balık filetosu
4 Yumurta
6 yemek kaşığı Krema
2 tatlı kaşığı Limon Suyu
10 sap Maydanoz
Tere Sosu
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Balık filetolarını yıkayıp kurulayın Yumurta sarıları ve krema ile karıştırın Mikserden geçirin Üstüne limon suyunu, maydanozları, tuz ve biberi katın

Yumurta aklarını mikserle çırpıp, kar köpüğü haline getirin Bu köpüğü bir kaşık ile yavaş yavaş karışıma yedirin

Bir cam tepsi ya da küçük 6 güveci yağlayın, içine bu karışımı koyun 180-200º fırında 25-30 dakika kadar pişirin

Balık suflesini Tere sosu ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla