Yalnız Mesajı Göster

Etli Güveç - Etli Güveç Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Güveç - Etli Güveç Tarifi



Etli Güveç - Etli Güveç Hazırlanışı

Malzemeler : (4 kişi için)

½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
2 orta büyüklükte Domates
3 tane Yeşil Biber
1 bardak Su
Kıyılmış Maydanoz
yeterince Tuz

Hazırlanışı :

Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır

Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir

Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur

Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur

Alıntı Yaparak Cevapla