Konu
:
İstim Kebabı - İstim Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İstim Kebabı - İstim Kebabı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstim Kebabı - İstim Kebabı Tarifi
İstim Kebabı - İstim Kebabı Hazırlanışı
Malzemeler : (4 kişi için)
½ Kg Kuşbaşı İncik Eti
4 diş Sarımsak
2 adet Kuru Soğan
4 adet Domates
4 adet Sivri Biber
2 adet Patlıcan
4 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Kuşbaşı kuzu etini, kabuğu soyulmuş ve doğranmış iki domates,iki biber, sarmısak, soyulup dörde bölünmüş soğan, tuz, karabiber, su ve biraz yağla birlikte güzelce pişirin
Onlar pişerken iki patlıcanın kabuklarını alacalı soyarak uzunlamasına beşe bölüp, yağda kızartın
Kızaran patlıcanları ayrı bir kaba alın
İki dilim patlıcanı + işareti oluşturacak şekilde üst üste koyun
Tam ortasına
sebzelerini ayırdığınız pişmiş etten iki kaşık yerleştirin
Patlıcanların dört ucunu üstte toplayın
Üzerine bir dilim halka domates ve uzunlamasına kesilmiş sivribiber koyarak açılmaması için kürdanla tutturun
Hepsini bu şekilde yaparak tepsiye dizin
Etin suyunu üstlerine gezdirip 180 derecelik fırına verin
Biberler ve domatesler kızarınca fırından alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul