Konu
:
Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Tarifi
Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Hazırlanışı
Malzemeler : (4 kişi için)
1 kg kuzu kaburgası (Kasapta üzerine enlemesine bir cep açtırılmış)
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Dolması İçin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 kahve fincanı badem içi
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
1 su bardağı ince doğranmış mürdüm eriği
Tuz, karabiber, nane
1 çorba kaşığı salça
Kürdan
Hazırlanışı :
Kuzu kaburgasının içini ve dışını rendelenmiş soğan ve tuz ile ovun
Bu arada tencereye sıvıyağı alın
Rendelenmiş soğan ve badem içini yağda kavurun
Daha sonra, yıkanıp ayıklanmış bulguru ekleyin
Suyunu ilave edin
Çekirdeği çıkarılmış erik, tuz, karabiber ve nane ekleyin
Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin
Pişen pilavı, üzerine cep açılmış kaburgaya doldurun
Açık yerlerini kürdan ile iyice tutturun
Folyoya sarın
Su dolu düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin
Daha sonra tencereden alıp, folyosunu çıkarın
Üzerine salça sürün
Kızgın fırında kızartın
Fırından alıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul