Yalnız Mesajı Göster

Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Tarifi



Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Hazırlanışı

Malzemeler : (4 kişi için)

1 kg kuzu kaburgası (Kasapta üzerine enlemesine bir cep açtırılmış)
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Dolması İçin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 kahve fincanı badem içi
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
1 su bardağı ince doğranmış mürdüm eriği
Tuz, karabiber, nane
1 çorba kaşığı salça
Kürdan

Hazırlanışı :

Kuzu kaburgasının içini ve dışını rendelenmiş soğan ve tuz ile ovun

Bu arada tencereye sıvıyağı alın
Rendelenmiş soğan ve badem içini yağda kavurun Daha sonra, yıkanıp ayıklanmış bulguru ekleyin Suyunu ilave edin Çekirdeği çıkarılmış erik, tuz, karabiber ve nane ekleyin Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin

Pişen pilavı, üzerine cep açılmış kaburgaya doldurun Açık yerlerini kürdan ile iyice tutturun Folyoya sarın Su dolu düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin

Daha sonra tencereden alıp, folyosunu çıkarın Üzerine salça sürün Kızgın fırında kızartın

Fırından alıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla