06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kağıt Kebabı - Fırında Kağıt Kebabı Tarifi
Fırında Kağıt Kebabı - Fırında Kağıt Kebabı Hazırlanışı
Malzemeler : (4 kişi için)
½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
200 gr İç Bezelye
1 adet Domates
2 adet Biber
1 adet Kuru Soğan
4 adet Fırın Poşeti (ya da yağlı kağıt)
Maydanoz ve/veya Dereotu
2 kaşık Zeytinyağ
Tuz, Kara Biber, Kekik
Hazırlanışı :
Kuşbaşı etinizi, but veya kol üstünden alırsanız daha lezzetli olacaktır
Eti, halka halka doğranmış soğan, Ufak ufak doğranmış domates ve biber, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ile harmanlayıp, üzerinden 2 kaşık zeytinyağı dolaştırın ve bir kenarda yarım saat kadar bekletin
Poşetleri (ya da 2 kat yağlı kağıdı) hazırlayıp, malzemeleri eşit şekilde paylaştırın Üzerine 1 kaşık su dökü, poşetleri kapatın ve orta hararetteki fırında pişirin
Sıcak Sıcak Servis yapınız
|
|
|