Konu
:
Saray Lokması - Saray Lokması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Lokması - Saray Lokması Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Lokması - Saray Lokması Tarifi
Saray Lokması - Saray Lokması Hazırlanışı
Malzemeler:
Şurup:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr
Oetker Mayalı Un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 çay bardağı ılık su
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Şurup:
Ölçülü şeker ve suyu tencereye koyun, arada karıştırarak kaynamaya bırakın
Kaynama başlayınca limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamur:
Un ve mayayı karıştırın
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırparak yumuşak bir hamur hazırlayın
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 50-60 dakika) bekletin
Bir tencereye bolca sıvı yağ koyup kızdırın
Mayalanmış hamuru bir kez daha yoğurduktan sonra avucunuza hamur alıp yumruğunuzu sıkın ve başparmağınızın olduğu yerden çıkan hamurdan yağlanmış çay kaşığıyla parçalar koparıp kızgın yağa atın
Hafifçe kızarınca kevgir ile yağdan çıkarın
Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, lokmaları yeniden kızgın yağa atıp ikinci defa iyice kızartın
Yağdan çıkardığınız lokmaları soğuk şuruba atın
Arada karıştırarak 1-2 dakika bekletin ve şuruptan alın
(Şuruba kullandığınız kevgiri kesinlikle kızgın yağa değdirmeyin
) Üzerine kaşıkla şurup gezdirerek arzuya göre tarçın serperek sıcak veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul