Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Başlıklı Kız - Kırmızı Başlıklı Kız Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Başlıklı Kız - Kırmızı Başlıklı Kız Tarifi



Kırmızı Başlıklı Kız - Kırmızı Başlıklı Kız Hazırlanışı

Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı Dr Oetker Kakao
2 tatlı kaşığı tarçın
Krema:
1 poşet Dr Oetker Vanilinli Puding
2,5 su bardağı su
1 adet orta boy elma (küçük küpler halinde doğranmış)
1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
2 adet orta boy elma
1 limonun suyu
1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su, kakao ve tarçınla 7-8 dakika çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

Soğutup enlemesine keserek üç eşit parçaya ayırın

Krema: Vanilinli pudingi su ile karıştırarak pişirin 1-2 dakika kaynatıp küp elmaları ilave edin 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın Arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında yarım saat bekletin Pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın Pudingi ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın

Pastanın alt patına bir miktar krema sürün Üzerine ikinci patı kapatıp tekrar krema sürün ve son patı kapatın Pastanın tamamını kalan kremayla kaplayın

Elmaları yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın İnce dilimler halinde kesip limonlayın ve pastanın üzerine dizin Tart jölesini şeker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın 1-2 dakika soğutup elmaların üzerine sürün Üzerine tarçın serpin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla