Konu
:
Tuna - Tuna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tuna - Tuna Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuna - Tuna Tarifi
Tuna - Tuna Hazırlanışı
Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr
Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Dolgu:
1,5 su bardağı portakal reçeli
1 limon kabuğu rendesi
Krema:
1 poşet Dr
Oetker Çikolatalı Sos
1 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
4 çay bardağı süt
Süsleme:
80 g bitter çikolata
1 çay bardağı yaprak badem (tuzsuz bademleri haşlayıp kabuklarını soyun ve dilimleyin)
Hazırlanışı:
Pandispanya:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın
25x30 cm ölçülerindeki tepsiye dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Dolgu:
Portakal reçelini limon kabuğu rendesi ile karıştırıp soğuyan pandispanyanın üzerine yayın
Krema:
Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin ve soğutun
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın
Üzerine çikolatalı sosu ilave edin ve 1-2 dakika çırpın
Bu karışımı pastanın üzerine yayın
Süsleme:
Çikolatayı benmari usulü eritin
İçine bademleri karıştırın ve yağlı kağıt üzerine çok ince yayın
Dolapta 10-15 dakika bekletip küçük parçalar halinde ufalayın ve pastanın üzerine serpin
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul