Konu
:
Tropikal Aşk - Tropikal Aşk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tropikal Aşk - Tropikal Aşk Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tropikal Aşk - Tropikal Aşk Tarifi
Tropikal Aşk - Tropikal Aşk Hazırlanışı
Malzemeler:
Pandispanya:
2 poşet Dr
Oetker Pandispanya Un
6 yumurta
1,5 çay bardağı su
Yarım çay bardağı Dr
Oetker Kakao
Ananaslı krema:
2 paket Dr
Oetker Vanilinli Pasta Kreması
3 su bardağı soğuk süt
3 su bardağı suyu süzülmüş ve küçük doğranmış ananas
Kakaolu krema:
1 paket Dr
Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Süsleme:
80 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Pandispanya:
Pandispanya unları yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın
Hamurun 1/3'ni 20 cm kenarlarında olan üçgen bir kalıba dökün
Kalan hamura yarım çay bardağı kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edip 1 dakika daha çırpın
30x30 cm ölçülerindeki kare kalıba dökün
Her iki hamuru da fırına alın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Her iki pandispanyayı da enlemesine keserek üçer pata ayırın
Ananaslı krema:
Vanilinli pasta kremalarını 3 bardak süt ile 2-3 dakika çırpın
Ananas tanelerini ilave edin ve kaşıkla karıştırın
Bu kremayı pandispanya patlarının aralarına sürün
Büyük kare patlar altta ve üçgen patlar üstte olacak şekilde üst üste sıralayın
Kakaolu krema:
Kakaolu pasta kremasını 1,5 bardak süt ile 2-3 dakika çırparak hazırlayın
Bu kremayla pastayı kaplayın
Süsleme:
Çikolatayı benmari usulü eritip değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin
Çikolataları yapraklardan dikkatlice ayırıp pastanın üzerine dizin
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul