Yalnız Mesajı Göster

Tropikal Aşk - Tropikal Aşk Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tropikal Aşk - Tropikal Aşk Tarifi



Tropikal Aşk - Tropikal Aşk Hazırlanışı

Malzemeler:
Pandispanya:
2 poşet Dr Oetker Pandispanya Un
6 yumurta
1,5 çay bardağı su
Yarım çay bardağı Dr Oetker Kakao
Ananaslı krema:
2 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
3 su bardağı soğuk süt
3 su bardağı suyu süzülmüş ve küçük doğranmış ananas
Kakaolu krema:
1 paket Dr Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Süsleme:
80 g bitter çikolata

Hazırlanışı:
Pandispanya:Pandispanya unları yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın Hamurun 1/3'ni 20 cm kenarlarında olan üçgen bir kalıba dökün Kalan hamura yarım çay bardağı kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edip 1 dakika daha çırpın 30x30 cm ölçülerindeki kare kalıba dökün Her iki hamuru da fırına alın ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

Her iki pandispanyayı da enlemesine keserek üçer pata ayırın

Ananaslı krema: Vanilinli pasta kremalarını 3 bardak süt ile 2-3 dakika çırpın Ananas tanelerini ilave edin ve kaşıkla karıştırın Bu kremayı pandispanya patlarının aralarına sürün Büyük kare patlar altta ve üçgen patlar üstte olacak şekilde üst üste sıralayın

Kakaolu krema: Kakaolu pasta kremasını 1,5 bardak süt ile 2-3 dakika çırparak hazırlayın Bu kremayla pastayı kaplayın
Süsleme: Çikolatayı benmari usulü eritip değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin Çikolataları yapraklardan dikkatlice ayırıp pastanın üzerine dizin

Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla