Yalnız Mesajı Göster

Yılbaşı Güzeli - Yılbaşı Güzeli Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Güzeli - Yılbaşı Güzeli Tarifi



Yılbaşı Güzeli - Yılbaşı Güzeli Hazırlanışı

Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr Oetker Pandispanya Un
4 yumurta
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı Dr Oetker Kakao
Islatmak için:
4 yemek kaşığı rom
Yarım çay bardağı süt
Dolgu:
1 poşet Dr Oetker Vişne Aromalı Jöle
1 su bardağı suyu süzülmüş vişne taneleri
Krema:
1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı vişne tanesi
80 g bitter çikolata

Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ve kakao ile 7-8 dakika çırpın 26 cm çapındaki kalıba döküp pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika

İyice soğutup enlemesine ikiye kesin Romu sütle karıştırıp her iki patı da ıslatın

Dolgu: Vişne aromalı jöleyi tarifine göre hazırlayın İçine 1 su bardağı vişne tanesi ilave edip 26 cm çapındaki bir tepsiye dökün ve dolapta sertleşmesini bekleyin

Krema: Vanilinli pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın Pastanın alt patına ince bir tabaka sürün

Vişneli jöleyi dolaptan çıkartıp ocağın üzerinde tepsiden ayrılıncaya kadar (erimesine izin vermeden) çok kısa bir süre gezdirin Üzerine krema sürdüğünüz patı kapatın Tepsiyi ters çevirip jölenin pandispanyanın üzerinde kalmasını sağlayın İkinci pata da krema sürün ve üzerine kapatın Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın

Çikolatalı krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ve vişne taneleri ile birlikte pastayı süsleyin

Çikolatayı benmari usuli eritip fırça yardımı ile değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün Buzdolabında 15-20 dakika bekletip yapraklardan ayırın ve pastanın üzerine dizin

Alıntı Yaparak Cevapla