Yalnız Mesajı Göster

Acem Pilavı - Acem Pilavı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavı - Acem Pilavı Tarifi



Acem Pilavı - Acem Pilavı Hazırlanışı


Malzemeler : (4 kişi için)

2 su bardağı Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2 adet Kuru Soğan
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar

Hazırlanışı :

Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir

Koyun eti yağda kavrulur Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir Arzu edilirse, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir

Hepsinin üstüne pirinçler konur Tuz ve Su ilave edilir Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır

Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur Bir tepsiye ters yüz edilir

Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla