Yalnız Mesajı Göster

Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Tarifi



Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Hazırlanışı

Malzemeler : (6 kişi için)

1 kase Pirinç
1 tavuğun göğsü
1 kase Konserve ya da haşlanmış Bezelye
½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç
1 ½ kase Tavuk Suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin Pirinci tuzlu sıcak suda bir, iki saat ıslatın

Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın Üzerine sırayla havucu ve bezelyeyi yerleştirip bastırın Biraz tuz ve karabiber gezdirin

Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun Tuz ekleyin Kavrulmuş pirinci bezelyelerin üzerine yayıp bastırın Kaynamakta olan bir buçuk kase tavuk suyunu yavaşça pirinçlerin üzerine ekleyin Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin

Sıcakken Servis Yapın

Alıntı Yaparak Cevapla