Konu
:
Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Tarifi
Buharlı Pilav - Buharlı Pilav Hazırlanışı
Malzemeler : (6 kişi için)
1 kase Pirinç
1 tavuğun göğsü
1 kase Konserve ya da haşlanmış Bezelye
½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç
1 ½ kase Tavuk Suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin
Pirinci tuzlu sıcak suda bir, iki saat ıslatın
Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın
Üzerine sırayla havucu ve bezelyeyi yerleştirip bastırın
Biraz tuz ve karabiber gezdirin
Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun
Tuz ekleyin
Kavrulmuş pirinci bezelyelerin üzerine yayıp bastırın
Kaynamakta olan bir buçuk kase tavuk suyunu yavaşça pirinçlerin üzerine ekleyin
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin
Sıcakken Servis Yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul