Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Pilav - Hamsili Pilav Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Pilav - Hamsili Pilav Tarifi



Hamsili Pilav - Hamsili Pilav Hazırlanışı

Malzemeler : (6 kişi için)

750 gr hamsi,
1 ½ Su Bardağı Pirinç
2 tane kuru soğan,
1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre),
2 Su Bardağı Su
1 yemek kaşığı Kuş Üzümü,
1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık,
Yani Bahar, Tuz, Pul Biber

Hazırlanışı :

Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın
Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın pilav pişedursun, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye sırtları tepsiye gelecek şekilde sıra sıra dizin

Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun Pilav pişince iyice karıştırın, hamsilerin üzerine yayın Kalan hamsileri de aynı şekilde pilavın üzerine dizin 180-200 dereceli önceden ısıtılmış fırında hamsiler pembeleşene kadar kızartın

Sıcakken Servis Yapın

Alıntı Yaparak Cevapla