Yalnız Mesajı Göster

Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Tarifi



Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Hazırlanışı

Malzemeler : (4 kişi için)

1 kase pirinç
1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon
1 kase didiklenmiş Tavuk Eti
1 tane Yufka
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 fincan Dolmalık Üzüm
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin Tencereye iki kaşık tereyağını koyarak eritin 15 kase tavuk suyunu ya da suyu ekleyip bulyonlayın Su kaynayınca iyice yıkadığınız pirinci tencereye alın Yıkama suyundan pilav tenceresine kaçırmamaya dikkat edin Kısık ateşte pilavı pişirip demlendirin

Diğer tarafta çukur bir kabı eritilmiş tereyağ ile yağlayınYufkaları 2'şer santimlik şeritler halinde keserek yağlanmış çukur kabın içine sıra ile kafes oluşturacak şekilde dizin
Şeritlerin iki ucu dışarda kalsın

Pilav demlenince, dolmalık üzümlerive didiklenmiş tavuk etini pilava karıştırın Hepsini yufkadan yapılmış kafesin üzerine yavaşça yerleştirin Kenardan sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatın

Perde pilavınızı bozmadan ters çevirerek bir fırın tepsisine alın Yufkaların üzerini isterseniz soyulmuş badem ile süsleyebilirsiniz
180 derece sıcaklıktaki fırında yufkalar pembeleşene kadar kızartın

Fırından çıkarınca üzerine yarım kase tavuk suyunu serperek hafifçe ıslanmasını sağlayın Dilim dilim keserek servis yapın

Sıcakken servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla