Konu
:
Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Tarifi
Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Hazırlanışı
Malzemeler : (4 kişi için)
1 kase pirinç
1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon
1 kase didiklenmiş Tavuk Eti
1 tane Yufka
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 fincan Dolmalık Üzüm
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin
Tencereye iki kaşık tereyağını koyarak eritin
1
5 kase tavuk suyunu ya da suyu ekleyip bulyonlayın
Su kaynayınca iyice yıkadığınız pirinci tencereye alın
Yıkama suyundan pilav tenceresine kaçırmamaya dikkat edin
Kısık ateşte pilavı pişirip demlendirin
Diğer tarafta çukur bir kabı eritilmiş tereyağ ile yağlayın
Yufkaları 2'şer santimlik şeritler halinde keserek yağlanmış çukur kabın içine sıra ile kafes oluşturacak şekilde dizin
Şeritlerin iki ucu dışarda kalsın
Pilav demlenince, dolmalık üzümlerive didiklenmiş tavuk etini pilava karıştırın
Hepsini yufkadan yapılmış kafesin üzerine yavaşça yerleştirin
Kenardan sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatın
Perde pilavınızı bozmadan ters çevirerek bir fırın tepsisine alın
Yufkaların üzerini isterseniz soyulmuş badem ile süsleyebilirsiniz
180 derece sıcaklıktaki fırında yufkalar pembeleşene kadar kızartın
Fırından çıkarınca üzerine yarım kase tavuk suyunu serperek hafifçe ıslanmasını sağlayın
Dilim dilim keserek servis yapın
Sıcakken servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul