Konu
:
Şehriyeli Pilav - Şehriyeli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Pilav - Şehriyeli Pilav Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Pilav - Şehriyeli Pilav Tarifi
Şehriyeli Pilav - Şehriyeli Pilav Hazırlanışı
Malzemeler : (4 kişi için)
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
5 yemek kaşığı Yağ
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz)
Tuz
Hazırlanışı :
Pirinç ayıklanır
Yıkanır ve süzülür
3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır
İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir
Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır
Tuzu ilave edilir
Kaynamaya bırakılır
Kaynayınca pirinçler içine konur
Suyunu çekince ateşten alınır
Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür
Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır
20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır
5 dakika daha bekletilir
Sonra servis yapılır
Sıcakken Servis Yapın
Üzerine karabiber konursa lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul