Yalnız Mesajı Göster

Şehzade Pilavı - Şehzade Pilavı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehzade Pilavı - Şehzade Pilavı Tarifi



Şehzade Pilavı - Şehzade Pilavı Hazırlanışı

Malzemeler : (4 kişi için)

2 su bardağı Pirinç
3 su bardağı Su
2 yemek kaşığı Antep Fıstığı
2 yemek kaşığı Badem
2 yemek kaşığı Kuru Üzüm
1 çay kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Limon Suyu
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin

Yıkayıp, suyunu süzün Bademi kaynar suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun

Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın Antep fıstığı ve bademi ekleyip, 2-3 dakika kavurun Pirinci ekleyip, birkaç dakika daha kavurun Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve suyu katın

Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pilavı pişmeye bırakın Daha sonra ocaktan aldığınız pilavın üzerine kağıt havlu örtüp, 15 dakika kadar demlendirin Pilavı karıştırıp servis yapın

Sıcakken servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla