Konu
:
İncir Reçeli - İncir Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İncir Reçeli - İncir Reçeli Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Reçeli - İncir Reçeli Tarifi
İncir Reçeli - İncir Reçeli Hazırlanışı
Malzemeler :
1 Kg Yabani İncir (tam olmamış)
8 bardak Toz Şeker (2 Kg)
Göztaşı (yarım nohut büyüklüğünde)
Limon Tuzu (fındık kadar büyüklüğünde) ya da 1 limonun suyu
5-10 tek Karanfil
3 bardak Su
Hazırlanışı :
Bıçakla incirlerin kabukları incecik soyulur
Yıkanır
İncirler bol su ile 1 saat haşlanır
Haşlanan incirler suya konur ve 2 gün, sabah akşam suyu değiştirilerek bekletilir
Suyu değiştirilip içine göztaşı atılır
Karıştırılır
1 saat kadar bırakılır
Sonra bol su ile yıkanır ve incirlerin içindeki sular sıkılır
İyice çıkarılır
2 Kg şeker, 3 bardak su ile kaynatılır, şurup haline getirilir
Şurup incirlerin üstüne dökülür
Bir taşım kaynatılır ve limon suyu ya da limon tuzu eklenir
Reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır ve içine güzel kokması için karanfiller atılır
Göztaşının kullanılmasının nedeni incir tanelerinin renklerinin canlılığını korumaktır
Bulamazsanız göztaşı kısmını atlayarak da pişirebilirsiniz
Eski İstanbul'da Rum evlerinde misafirlere kahve ikram edercesine, İncir reçeli yanında bir bardak su ikram edilirdi
Bu reçelin tadı hafif ve çeşnisi farklıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul