Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi



Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi

Malzemeler : (4-5 kişi için)

1 adet Tavuk
2 dilim ekmek içi
3 su bardağı Ceviz İçi
Tuz, Kırmızı Biber

Hazırlanışı :

Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır

3 su bardağı Ceviz İçi, makineden geçirilerek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur Yağı çıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür

Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır Birlikte tekrar makineden geçirilir Tavuk suyu ilave edilir Karıştırılır

Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır

Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir
Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkez Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla