Yalnız Mesajı Göster

Ananas Kayıkları - Ananas Kayıkları Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Kayıkları - Ananas Kayıkları Tarifi



Ananas Kayıkları - Ananas Kayıkları Tarifi

Malzemeler:
Hamur:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Yarım poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema:
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)
5 dilim ananas (konserve)
20 g bitter çikolata

Hazırlanışı:
Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın Bu hamuru krema torbasına doldurun Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın

Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın

Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla