Konu
:
Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi
Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi
Malzemeler:
Beze:
2 yumurta akı
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı Dr
Oetker Pudra Şekeri
Krema:
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı tuzsuz badem
2 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
2,5 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr
Oetker Kakao
20 g çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Beze:
Yumurta akları ve tuzu 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın
Mikseri en düşük devrinde çırparak, pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin (toplam 5 dakika)
Elde ettiğiniz bu beze hamurundan yağlı kağıt üzerine 26 cm çapında ve 1,5 cm yüksekliğinde çember şeklinde yayın
Kalanıyla krema torbası kullanarak nota şekilleri verin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 135°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Krema:
Fındık, ceviz ve bademleri 130°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün
2 poşet krem şantiyi 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın
İçine çerezleri ilave edip iyice karıştırın
Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın
Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın
Kakaoyu serpin ve şeritleri çıkartın
Pastanın üzerine notaları yerleştirin
Kenarlarına çikolata rendesini serpin
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul