Yalnız Mesajı Göster

Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi



Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi

Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2,5-3 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Elmalı dolgu:
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet Dr Oetker Vanilinli Puding
3 su bardağı su
Yarım su bardağı beyaz şarap
Krema:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı Dr Oetker Kakao

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin

Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın Üzerine tarçını serpin Pudingi su ve şarap ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin Bekletmeden elmaların üzerine dökün Fırına koyup pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika

Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin

Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin

Alıntı Yaparak Cevapla