Konu
:
Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi
Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi
Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı Dr
Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr
Oetker Şekerli Vanilin
2,5-3 su bardağı un
1 poşet Dr
Oetker Hamur Kabartma Tozu
Elmalı dolgu:
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet Dr
Oetker Vanilinli Puding
3 su bardağı su
Yarım su bardağı beyaz şarap
Krema:
1 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı Dr
Oetker Kakao
Hazırlanışı:
Hamur:
Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın
Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin
Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin
Elmalı dolgu:
Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın
İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın
Üzerine tarçını serpin
Pudingi su ve şarap ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin
Bekletmeden elmaların üzerine dökün
Fırına koyup pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın
Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın
Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin
Krema:
Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın
Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul