Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Pandispanya - Muzlu Pandispanya Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Pandispanya - Muzlu Pandispanya Tarifi



Muzlu Pandispanya - Muzlu Pandispanya Tarifi

Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet DrOetker Pandispanya Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Krema:
1 poşet DrOetker Muzlu Ekspres Puding
2,5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
4 adet muz
40 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

Soğutup enlemesine ikiye kesin Her iki pattan 4’er adet bütün muz şeklinde parçalar kesin

Krema: Muzlu ekspres pudingi 2,5 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın

Muz şeklindeki pandispanyaların üzerlerine sürün 4 adet muzu soyup her birini uzunlamasına ikiye kesin Pandispanyaların üzerine birer adet yerleştirin

Çikolatayı benmari usulü eritip muzların üzerinde ince çizgiler halinde gezdirin Bekletmeden fındık kırığını serpin Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla