Konu
:
Havuçlu Tart , Havuçlu Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Tart , Havuçlu Tart Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Tart , Havuçlu Tart Tarifi
Havuçlu Tart
Malzemeler:
Üst malzeme:
6-7 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Hamur:
1 paket Dr
Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin
Hazırlanışı:
Üst malzeme:
Havuçları soyup rendeleyin
Şeker ile birlikte ocakta karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alınca ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın
Hamur:
Tart un karışımını yumurta ve margarin ile yoğurun
Hamurun yarısını 26 cm çapındaki yağlanmış tepsinin zeminine yayın
Kalan hamurun yarısını kalıbın kenarlarına bastırarak 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturun
Havuçlu iç malzemeyi yayın
Kalan hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp ince şeritler kesin
Tartın üzerine sepet şeklinde dizin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul