Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Tart , Havuçlu Tart Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Tart , Havuçlu Tart Tarifi



Havuçlu Tart

Malzemeler:
Üst malzeme:
6-7 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Hamur:
1 paket Dr Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin

Hazırlanışı:
Üst malzeme: Havuçları soyup rendeleyin Şeker ile birlikte ocakta karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alınca ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın
Hamur: Tart un karışımını yumurta ve margarin ile yoğurun

Hamurun yarısını 26 cm çapındaki yağlanmış tepsinin zeminine yayın Kalan hamurun yarısını kalıbın kenarlarına bastırarak 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturun Havuçlu iç malzemeyi yayın Kalan hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp ince şeritler kesin Tartın üzerine sepet şeklinde dizin ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla