Konu
:
İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi
İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi
Malzemeler : (20 adet için)
150 gr Kuru İncir
50 gr Toz Badem
Kavrulmuş Badem
2 kaşık Çokokrem
1 çorba kaşığı Bal
Hazırlanışı :
Kuru İncirleri Mutfak Robotu ile rendeleyin
İçine kavrulmuş bademi, bal ve çokokremi ekleyin
İyice karıştırın
Meydana gelen hamuru rulo haline getirin
20 eşit parçaya bölün
Kavrulmuş bademe batırın
Bir yağlı kağıt üzerinde buzdolabında soğutun
Servis yaparken üzerine sütlü çikolata sosu konulabilir
İRMİK HELVASI
Malzemeler : (4-6 kişi için)
½ Kg iri boy İrmik
4 bardak Su
3 su bardağı Toz Şeker
1 kahve fincanı Çam Fıstığı
1 su bardağı Sıvı Yağ
Hazırlanışı :
Şekerin yarısı ve 4 bardak su karıştırılarak kaynatılır
Diğer tarafta yağ kızdırılır, içine fıstıklar atılır, hafif pembeleşince, irmik konur
Hafif ateşte karıştırılarak kavrulur
Aniden bir tarafın kavrulmaması için sürekli karıştırılmaya dikkat edilir
İrmik ve fıstıklar yağı dışarı vermeye başladığında ve irmik kokusu duyulduğunda, kaynayan şekerli sudan içine bir kaşık dökülür
Cızırtı çıkarırsa pişmiş demektir
Helva ocaktan alınır ve şekerli kaynayan su üzerine dökülür
İyice karıştırılır ve tekrar ateşe konur
Suyunu çekene kadar pişirilir
Tencerenin kapağı açılır ve kalan şeker üzerine dökülür ve karıştırılır
Soğuyana kadar 3-4 kez açılır ve karıştırılır
Şekerin yarısının sonradan konulması, helvanın tane tane olmasını sağlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul