Yalnız Mesajı Göster

KABAK TATLISI - KABAK TATLISI Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KABAK TATLISI - KABAK TATLISI Tarifi



KABAK TATLISI - KABAK TATLISI Tarifi

Malzemeler : (6 kişi için)

2 Kg Bal Kabağı
1 Kg Toz Şeker
Süslemek için Ceviz

Hazırlanışı :

Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm

Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın

Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla