Yalnız Mesajı Göster

LİMONLU HALKA - LİMONLU HALKA Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

LİMONLU HALKA - LİMONLU HALKA Tarifi



LİMONLU HALKA - LİMONLU HALKA Tarifi

Malzemeler : (4-6 kişi için)

125 gr Tereyağı
1 adet Limon
2 adet Yumurta Sarısı
200 gr Un
50 gr Nişasta
1 tatlı kaşığı silme Kabartma Tozu
Üstüne
1 adet Yumurta Sarısı
Süt

Hazırlanışı :

Şekerle tereyağını köpürünceye kadar çırpın Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın Sonra her ikisini de yumurta sarısı ile birlikte şekerli tereyağına ilave edin

Nişasta ve kabartma tozuyla birlikte karıştırdığınız unu kaşık kaşık malzemeye katın ve hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bırakın

Hamuru unladığınız tezgahta ½ cm kalınlığında açın Çok ufak halkalar kesin ve yağlayıp üstüne un serptiğiniz tepsiye dizin Yumurta sarısı ile bir miktar sütü karıştırın ve halkaların üstüne sürün Önceden ısıttığınız fırında açık sarı bir renk alana kadar pişirin

Öneri ; Bir kısmının üstüne sütlü yumurta sürmeyip, halkalar soğuduktan sonra üstlerine pudra şekerli limon karışımını sürün

Alıntı Yaparak Cevapla