Konu
:
ZERDE - ZERDE Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
ZERDE - ZERDE Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ZERDE - ZERDE Tarifi
ZERDE - ZERDE Tarifi
Malzemeler : (4-6 kişi için)
1 çay bardağı kırıksız iyi cins Pirinç
2 su bardağı Toz Şeker
1 yemek kaşığı Nişasta
5 su bardağı Su
1 tutam Safran (çay kaşığının ucunda)
1 tutam Zerdeçal
Süslemek İçin
Fındık, Fıstık, Kuş Üzümü, Nar Tanesi, Tarçın Tozu, Ağartılmış Badem
Hazırlanışı :
5 bardak suyun içine pirinç konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır
Şeker katılıp, kaynatmaya devam edilir
Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunamazsa sadece zerdeçal) haşlanan pirincin üstüne dökülür
Kaynamaya bırakılır
Kaynamakta olan karışıma suda ezilmiş nişasta ilave edilir
Kaynatmaya devam edilir
Pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır
Üzeri süs bölümünde verilenlerden arzu edilenlerle süslenir
Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir
Suyunu ve nişastasının ayarını iyi tutturmak gerekir
Safran'ın da fazla kullanılmaması lazımdır
Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul