Yalnız Mesajı Göster

ZERDE - ZERDE Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ZERDE - ZERDE Tarifi



ZERDE - ZERDE Tarifi

Malzemeler : (4-6 kişi için)

1 çay bardağı kırıksız iyi cins Pirinç
2 su bardağı Toz Şeker
1 yemek kaşığı Nişasta
5 su bardağı Su
1 tutam Safran (çay kaşığının ucunda)
1 tutam Zerdeçal
Süslemek İçin
Fındık, Fıstık, Kuş Üzümü, Nar Tanesi, Tarçın Tozu, Ağartılmış Badem

Hazırlanışı :

5 bardak suyun içine pirinç konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır Şeker katılıp, kaynatmaya devam edilir

Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunamazsa sadece zerdeçal) haşlanan pirincin üstüne dökülür Kaynamaya bırakılır

Kaynamakta olan karışıma suda ezilmiş nişasta ilave edilir Kaynatmaya devam edilir

Pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır Üzeri süs bölümünde verilenlerden arzu edilenlerle süslenir

Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir Suyunu ve nişastasının ayarını iyi tutturmak gerekir Safran'ın da fazla kullanılmaması lazımdır
Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir

Alıntı Yaparak Cevapla