Yalnız Mesajı Göster

TAVUKLU KEŞKEK - TAVUKLU KEŞKEK Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TAVUKLU KEŞKEK - TAVUKLU KEŞKEK Tarifi



TAVUKLU KEŞKEK

Malzemeler : (4 kişi için)

1 su bardağı Aşurelik Buğday
4 adet Tavuk Butu
2 yemek kaşığı Tereyağ
tuz ve pul biber, kimyon
Hazırlanışı :

Buğdayı önceden bir kaç saat ıslatın Düdüklü tencereye kemikleri ve derisi ayrılmış tavuklarla buğdayı koyup tuz eklemeden pişirin Tuz buğdayın pişmesini geciktireceği için sonra eklenir İyice pişince tahta kaşıkla vurarak ya da el blenderi yardımı ile ezin

Tavukla buğdayın birbiri ile iyice hallolmasını sağlayın Tuzu ve kimyonu bu aşamada ekleyebilirsiniz Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağ ve pul biber karışımı gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla